Martin Buchta láme v tyčce další rekordy!!!

Uplynulý týden přinesl další závody s omezenými počty startujících. Díky tomu, že v současné době nemáme vlastní stadion a nemůžeme pořádat závody, byla účast našich atletů menší. Konkrétně pouze dvojice našich atletů byla minulou středu připuštěna na start veřejných závodů v Kolíně. A Martin Buchta toho využil dokonale, když po halovém oddílovém rekordu vylepšil v tyčce i žákovský rekord na dráze! Pozadu nezůstala výbornými výkony ve sprinterských disciplínách Eliška Tvrdá! No a v neděli si v Prachaticích zajistil účast na MČR dorostu na dlouhých překážkách Kuba Holec!
Středa 20.5.2020 – 4. a 5. Veřejné závody – Kolín
Původně se přihlásilo do kolínských středečních závodů mnohem více našich mladých atletů, ale zájem o start v jednotlivých disciplínách byl tak enormní, že se nakonec start poštěstil jen dvojici našich starších žáků. Skvěle si vedla Eliška Tvrdá mezi žákyněmi na hladké šedesátce, kde jednak nenašla přemožitelku a druhak si vylepšila svůj osobák o více než půl vteřiny na velmi slušných 8,38. Poté se ještě statečně prala na stovce s překážkami, které si vyzkoušla vůbec poprvé, a zaběhla velmi pěkných 16,13.
První závody po pauze nevyšly úplně podle představ Martinovi Buchtovi. Zatímco z čelákovického stadionu odcházel tak trochu zklamaný, tak z kolínského stadionu Mirka Tučka odjížděl spokojený jako novopečený rekordman v kategorii starších žáků! Martin totiž dokázal překonat laťku na stojanech ve výšce 375 centimetrů a vylepšil tak šestnáct let starý rekord Martina Amlera o pět centimetrů! A protože v hale už Martin překonal laťku o dalších pět centimetrů výše, tak jsme zvědaví na jeho další počínání!
Neděle 24.5.2020 – 9. Atletická neděle – Prachatice
V Kolíně měl ve středu startovat i Kuba Holec, na kterého se nakonec nedostalo. Ale Kuba nezahořkl a vypravil se v neděli spravit si náladu na jih Čech do Prachatic. Jeho první start připadl rovnou na třístovku s překážkami a my po jeho včerejším představení můžeme v klidu říct, že se Kuba může připravovat na obhajobu mistrovského titulu mezi dorostenci. Kuba totiž zaběhl při letošní premiéře velmi dobrých 39,48 a to v roce loňském nejenže pohodlně stačilo na účast na republice, ale znamenalo by to i pohodlný postup do finálového běhu!