Krajské přebory dospělých a mládeže ve znamení návratu Tomáše Martínka!

Netradičně až v skoro v polovině června se v sobotu 13.9.2020 se naši dospělí a mládežničtí atleti a atletky vypravili na kladenské Sletiště, kde se rozdělovaly středočeské atletické tituly v soutěžích mužů, žen, juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Na kladenském stadionu chyběli někteří naši elitní atleti, a některým se zase některá disciplína ne úplně povedla. Ale i přesto si atleti ze Staré Boleslavi polepšili oproti loňsku co do počtu vítězných startů, když celkově zvítězili dvanáctkrát, i co do počtu medailí celkem, když k tomu přidali osm druhých a šest třetích míst. Bez ohledu na výkon, který ale vůbec nebyl špatný, je skvělou zprávou návrat Tomáše Martínka na závodní dráhu! Z individuálních výsledků lze určitě vypíchnout velmi rychlou čtvrtku s překážkami Kristýny Korelové a o sto metrů kratší trať s plůtky Jakuba Holce. Tři středočeské tituly si z Kladna odváží Tereza Holcová, jen o jeden méně pak na distancích Jarmily Kratochvílové Lenka Čechová. Potěšitelné jsou úspěchy našich mužů před červencovou ligou. Vítězní Adam Zach v tyčce a Jarda Doubek na patnáctistovce budou určitě znovu oporami. Stejně jako druzí Vojta Korel v dálce a na stovce s překážkami a nestárnoucí Luboš Nováček v oštěpu. Další jasné vítězství v kouli si připsala Klára Holcová.
Klára Holcová veze z Kladna tři zlaté
Na kladenském stadionu se představila pouze sedmička dospělých atletů ASB, ale domů vezou v součtu úctyhodných deset medailí, z toho šest zlatých. Mezi ženami jsme měli dvě závodnice a ty přivezly celkem čtyři zlaté. Postarala se o to zejména Tereza Holcová, která zvítězila ve všech třech vrhačských disciplínách, do kterých nastoupila. Nejvíce si určitě bude cenit té z kladiva, kde si dokázala vylepšit osobák na 54,09 metru. Přebornický titul v kouli získala za výkon 12,35 metru a v disku zvítězila s výkonem 33,01 metru. Pro zlato si na čtvrtce s překážkami doběhla Bára Veselá, které k tomu jako jediné startující stačil čas 64,16!
Mezi muži startovala na Kladně pětice atletů ASB. Pro další středočeský titul si v doběhl na patnáctistovce v pěkném čase 4:03,24 Jarda Doubek, který o něj musel s domácím Klesnilem bojovat až do posledních metrů. Titul si v tyčce vybojoval Adam Zach, který mohl být opět spokojený i s výkonem 430 centimetrů. Adam si ještě vyzkoušel svou rychlostní vytrvalost na čtvrtce, kde s časem 55,80 obsadil čtvrtou příčku. Stovdesítku s překážkami bohužel nedokončil. Trojboj šel v sobotu i Vojta Korel. V dálce sice zapsal jediný platný pokus dlouhý 612 centimetrů, ale i ten stačil na bronzovou medaili. O stupínek výše se umístil na stodesítce s překážkami, kde zaběhl rukou měřených 16,0. a bral čtvrté místo. Ve vrhu koulí bohužel nezapsal jediný platný pokus. Na čtvrtce s překážkami byl sice původně přihlášený i Honza Tesař, ale jediným dospělým závodníkem na startu byl nakonec Vašek Jisl. Ten si tak úplně nemohl v novém osobáku 58,42 vítězství dostatečně vychutnat. V hodu oštěpem se činil Luboš Nováček, který si z Kladna odváží po zásluze stříbro, když jeho nejdelší pokus měřil 59,23 metru. No a velmi rádi jsme viděli mezi přihlášenými ke startu na půlce Tomáše Martínka, který se vrátil na dráhu po více než roce po patáliích s kolenem. Zdraví je samozřejmě důležité a Tomášovo koleno první velkou zátěž zvládlo. Navíc k tomu Tomáš přidal i velmi pěkný čas 2:01,67 a první seniorskou medaili ve stříbrném odstínu.
Kíťa Korelová už se opět blíží k hranici 60 vteřin a Lenka Čechová ve stopách Jarmily Kratochvílové
Ani mezi juniory a juniorkami to nebyla početně žádná sláva, protože na kladenském stadionu startovala pouze trojice juniorů a k tomu stejný počet juniorek. Na druhou stranu se rozhodně neztratily Mezi děvčaty jsme byli zvědaví na další sólo závod s časem v podání Kristýny Korelové na čtvrtce s překážkami. A Kíťa zaběhla další velmi kvalitní čas 60,16, což jen kousek za požadovaným limitem pro MS juniorů….tedy pokud by se letos konalo. Kíťa si ještě poté vyzkoušela rychlost na dvoustovce a test nedopadl špatně, když zaběhla čtvrtý nejrychlejší čas 26,42. Na dvojnásobné trati v napínavém závěru finišovala nejrychleji Lenka Čechová v čase 58,21. Pro třetí místo si doběhla Eliška Čechová v čase 59,32. Lenka si už před tím, ale doběhla pro titul na půlce, kterou zvládla v solidním čase 2:16,17.
Mezi juniory startovali tedy pouze tři kluci, ale i oni si vezou domů, alespoň jednu medaili. Nejprve na půlce zaběhl nový osobák 2:03,13 Lukáš Podolák, když cílem proběhl jako třetí. David Martínek tentokrát trochu zaostal na místě čtvrtém v čase 2:05,95. Dvojnásobné zastoupení jsme měli i na čtvrtce s překážkami, které si vůbec premiérově střihl Tomáš Vrzák za 62,33 a byla z toho pěkná stříbrná medaile. Pro bronz si doběhl David Martínek v čase 65,27.
Kuba Holec veze z Kladna skvělý čas a Klára Holcová pěkné vítězství v kouli
Mezi holkami dorostenkami hrála jednoznačně prim Klára Holcová, která si v kouli připsala další dlouhý pokus, který přeletěl čtrnáctimetrovou hranici, a to konkrétně 14,10 metru. Tímto výkonem ovládla středočeský trůn a jasně potvrdila svou pozici na jednu z kandidátek na medaili na MČR dorostu. Klára ale nevyhrála jen v koulařském sektoru, dařilo se jí i kladivu, kde si vylepšila osobák 45,17 metru a obsadila pěkné druhé místo. Za ní v kladivu vybojovala první dorosteneckou medaili třetí Tereza Landová s výkonem 28,52 metru. Tereza se rovněž zúčastnil soutěže koulařek, kde obsadila dvanáctou příčku za 8,28 metru. Klára dokázala napodobit Terezu a i soutěži v disku vybojovala cenný kov. S výkonem 33,64 metru obsadila druhou příčku. Sestry Klára a Tereza tak z Kladna odváží úctyhodných šest medailí!
Na třístovce s překážkami se představily tři naše závodnice a bohužel se opět potvrdilo, že na Kladně se nezávodí úplně férově, když všechny tři naše holky běžely spolu osamoceně ve druhém rozběhu. Silva Koudelková sice zaběhla druhý nejrychlejší čas 47,62, ale stejně jako celkově čtvrté Zuzce Kubíčkové (48,89) a šesté Anetě Ruttové (50,48) jí chyběl kontakt s ostatními rovnocennými soupeřkami. Aneta Ruttová si vylepšila náladu ve výšce, kde zabojovala a v novém osobáku 156 centimetrů si doskákala pro bronz. Zuzka Kubíčková stejně srdnatě bojovala na půlce, kde si vylepšila osobák na 2:27,99, ale to bohužel stačilo pouze na čtvrtou příčku. Na poloviční trati se činila Eliška Šichová, která s časem 64,79 obsadila šesté místo. Poslední dorostenkou do party byla na Kladně Sabina Strachová, která se poměřila s mílařkami z ostatních středočeských oddílů. Cílem proběhla čtvrtá rovněž v novém osobáku 5:28,15.
Mezi dorostenci musel odjíždět z Kladna spokojený Jakub Holec. Podle očekávání si vedl skvěle na třístovce s překážkami, kde soupeře v čele s žákovským rekordmanem na krátkých překážkách domácím Dvořákem, doslova deklasoval. Kuba musí být nadmíru spokojený se skvělým časem 38,52, čímž se Kuba přiblížil na dostřel svému oddílovému rekordu a v průběžných republikových tabulkách mu patří s nepatrnou ztrátou druhé místo. Na Kladně sice chyběla kometa halové sezóny Adam Raška, ale zase zde startoval halovou sezónu vynechávající Pavel Vinduška. si na půlce doběhl pro premiérovou medaili mezi dorostenci, když si v sobotu vylepšil osobák na 2:01,51 a v cíli se mohl radovat ze stříbra. Posledním, kdo nám chybí ve výčtu startujících je Michael Štefl. Ten si nejprve otestoval rychlost na stovce (12,83), aby se pak poměřil s nejlepšími koulaři a diskaři. V koulařském sektoru zůstal trochu za očekáváním, když jeho nejdelší pokus měřil 12,74 metru a skončil na nepopulárním čtvrtém místě. I v disku už hodil Michal rozhodně dále než 32,66 metru, což mu v sobotu vyneslo sedmou příčku.
Kompletní výsledky KP.